SiBe, een katholieke dialoogschool
in hartje Knokke en dus vlak bij de deur.

Sport

Om te sporten ben je in het Sint-Bernardusinstituut aan het juiste adres!

Er wordt op bepaalde middagen middagsport georganiseerd (onder begeleiding van een leerkracht), maar ook tijdens elke pauze kan er gebasket worden. ’s Middags is ook het grasveld toegankelijk om te voetballen. Op deze manier geven we je alle kansen om je sportief uit te leven tussen de lessen door.

Er wordt af en toe ook een schooltornooi georganiseerd. Iedere leerling wordt voor deze tornooien uitgenodigd om een ploegje samen te stellen om een competitie basketbal, handbal en voetbal op te starten. De uiteindelijke winnaars nemen het zelfs op tegen enkele leerkrachten!

Voor elk wat wils, want er is ook jaarlijks een groepje cheerleaders op school. Zij oefenen wekelijks onder deskundige leiding van een leerkracht L.O. Tijdens de finales van de schooltornooien tonen zij hun kunsten tijdens de pauze.

Ook schaken, een echte denksport, is een van de middagactiviteiten. Je kunt lessen volgen om de regels te leren kennen en na enkele weken volgt er ook een echt schaaktornooi.

De school organiseert natuurlijk ook elk jaar een sportdag voor de eerstejaars (in de buurt van Knokke-Heist). De tweedejaars gaan zelfs elk jaar op sportieve tweedaagse naar Durbuy!

Bij het fotoalbum vind je zeker enkele sfeerfoto’s van de voorbije schooljaren.