SiBe, een katholieke dialoogschool
in hartje Knokke en dus vlak bij de deur.

Pastoraal

Het Sint-Bernardusinstituut is een katholieke dialoogschool.

In deze tijd van levensbeschouwelijk-religieuze veelheid nodigen wij iedereen uit om in dialoog met elkaar op zoek te gaan naar het volle mens- en medemens-zijn. Hiertoe brengen we christenen, moslims, joden, andersgelovigen, niet-gelovige humanisten samen met alle anderen die betekenis willen vinden in leven en samenleven. In gesprek met elkaar leert iedereen de eigen identiteit vorm te geven, door deze te ontdekken, erover na te denken, en te verdiepen.

De pastorale werkgroep heeft een goede samenwerking met priester Philippe van den Driessche. Mevrouw De Meyer luistert de vieringen op samen met ons schoolkoor, Desibel.

Elk jaar zet het Sint-Bernardusinstituut zich met alle leerlingen, ouders, familieleden en personeelsleden in voor het goede doel. Het ene jaar organiseren we ‘Vlam van SiBe’ in het kader van De Warmste Week, het andere jaar staat een actienamiddag (met een sponsorloop en een groot spel op de speelplaats) op het programma voor Broederlijk Delen en ‘Vriendschap voor de Filippijnen’.