Katholieke middenschool
in hartje Knokke en dus vlakbij de deur.

Actie Broederlijk delen 2016-2017

Eindelijk lente in Knokke-Heist dankzij SiBe

Ja, het kan nog, 223 enthousiaste jongeren die zich een hele namiddag de ziel uit het lijf lopen voor een goed doel. En inderdaad, daarvoor moet je bij het Sint-Bernardusinstituut zijn!

Na een versterkende solidariteitslunch (couscous, groenten, kip en worst) en een fysieke opwarming was iedereen klaar om erin te vliegen. Financieel en geestelijk zouden twee projecten gesteund worden: een opvangtehuis op de Filipijnen en een schooltje in Togo, en daarvoor hadden onze leerlingen heel wat over!

Enerzijds was er de sponsorloop: geld binnenhalen was hier het hoofddoel. Daarvoor moesten onze enthousiastelingen proberen om zoveel mogelijk rondjes af te leggen. Elk rondje deed de kassa rinkelen en geloof me, het gerinkel stopte niet!

Anderzijds was er het Tofispel: breng zo vlug mogelijk met je klas doe-, denk- en zoekopdrachten tot een goed einde. Onbewust werden zo de doelen van de projecten nog eens duidelijk. Op een kleurrijk reuzenspelbord konden de spelers hun mascotten zien opschuiven naar het eindpunt.

Halfweg de namiddag werden de rollen omgedraaid en stelden we vast dat iedereen er weer voor de 100% voor ging. Onze SiBe-jongeren beleefden een onvergetelijke namiddag en er werd nog eens bewezen dat een kleine school ook hierin groot kan zijn. Op 10 maart dacht de zon duidelijk: dan doe ik ook mee!

Hugo van Dycke

Actiedag broederlijk delen 2016-2017